Varför är det viktigt att ditt barn lär sig simma?

Att låta sitt barn gå i simskola och lära sig att simma tidigt är något av det bästa du kan göra för ditt barn! Det är en investering i tid och pengar som man inte ångrar.

Oavsett vid vilken ålder man börjar simma så kommer detta att påverka barnet och även föräldrarnas relation till vatten och till sitt barn.

 

Intresserad av att anmäla dig till en kurs? Välkommen att anmäla er här! Välj utifrån ålder på ditt barn.

Nedan följer fem anledningar till varför du bör simma med ditt barn.

Njutning

Relationen mellan barn och föräldrar stärks och man lär sig inte bara att simma  utan också att lyssna på varandras signaler och ömsesidig respekt. I vårt varma vatten ges de optimala förutsättningarna till att lära sig att simma. Miljön är lugn och instruktören har stor kunskap om barn och simutveckling. Vi leker fram simutvecklingen på ett lustfyllt sätt.

Utveckling

Vatten som element ger både ett motstånd och en lyftkraft. Genom dessa egenskaper kan barnet göra rörelser i vattnet som det inte kan göra på land. På så sätt tränas muskulaturen så att rörelserna även kan göras på land. Att lära sig simfärdigheter ger barnet självförtroende som märks långt utanför bassängen. Självständigheten som även riktigt små barn får i vattnet ger barnet glädje och inspiration att våga även andra saker. Socialt utvecklas barnet genom att vara i grupp med andra barn. 

Vattensäkerhet

Vatten är underbart och ger så många möjligheter att utvecklas samtidigt som vatten också är potentiellt livsfarligt. Man kan drunkna i vatten och därför är det så viktigt att lära sig att både hitta de fantastiska möjligheterna och att lära sig respekt för vatten. Vi lär ut vattensäkerhetsfärdigheter så att barnet bättre klarar en potentiell olyckssituation. Många är de berättelserna om hur barn som gått vår simskola klarar av situationer utmärkt där andra barn hade drabbats av panik.

Motion

Att lära sig att simma tidigt är att grundlägga motionsvanor tidigt. I vårt stillasittande samhälle är det viktigt att hitta sätt att ge utlopp för den fysiska energi som barn har. Långt bort från skärmar tränar barnet kondition och styrka i vår fina anläggning.  

Kunskapskrav i skolan

För att få godkänt betyg i idrott måste man kunna simma. Kravet är att man i år 6 ska kunna simma 200 m valfritt simsätt, varav 50 m på rygg. Därför är det bra att tidigt börja så att man är väl förberedd.

Läs mer här… 

Vilka är vi?

I vår simskola kan man börja allt från att man är 3 månader gammal och upp till dess man är 10 år. Vi har byggt en specialanpassad bassäng med varmt 35 gradigt vatten där barnet kan njuta och slappna av vilket är nödvändigt för att man ska lära sig att simma. Vi har kunskapsbaserade nivåer för att ditt barn ska träna på rätt saker vid rätt tidpunkt.

Är du intresserad av att börja simma så är du varmt välkommen till oss.

Vi erbjuder simskola för barn från 3 månader upp till ca 10 år. Vi undervisar i vår varma härliga bassäng med ca 34-35 grader, Linnéabassängen på Märstagatan 4 i Uppsala.

Intresserad av våra simkurser? Läs mer om våra simkurser här.

Intresserad av att anmäla dig till en kurs? Välkommen att anmäla er här! Välj utifrån ålder på ditt barn.