Vår bassäng

Vi har en egen byggd härlig, anpassad bassäng i Uppsala, Linnéabassängen! Den är ibland uppdelad i två för att kunna ha dubbla lektioner i vattnet samtdigt.

Gå runt i våra lokaler!

Duscha före lektionen

För vår bassäng gäller noggranna hygienrutiner eftersom vi vill att vattnet ska vara rent och fräscht för barnen. Därför är det mycket viktigt att ni duschar (utan badkläder) och tvättar håret före varje undervisningstillfälle. Vi vill också att ni som har långt hår sätter upp det innan ni går ner i vattnet. Smink ska tvättas bort. Om alla som simmar är noga med hygienen kan vi hålla en hög kvalitet på vattnet utan att använda så mycket kemikalier vilket gör att halten kloraminer blir ett minimum.

Be gärna ditt barn att gå på toaletten innan ni går ned i bassängen.

Tänk på att plocka upp hår i duschen efter dig så att det är fräscht för nästa person som ska duscha. Ammande mammor tappar ofta mer hår än vanligt.

Badkläder

Till dess barnet är "torrt på dagen" vill vi att ni använder en sk "babysimbyxa" som håller tätt kring lår och mage. De vi rekommenderar finns på Linneashopen.se

Temperatur

Vi simmar i varma bassänger som normalt håller 34-35 grader. Vi ställer in verksamheten om temperaturen tillfälligt skulle sjunka under 32 grader.

När ni simmar

Gå lugnt på det blöta golvet

Det är lätt att halka på de blöta golven i simhallen.
 Låt därför inte barnet springa. 

Vänta vid bassängkanten

Det är viktigt att ni väntar vid sidan av bassängen innan er simlektion startar och inte i trappan. Bara de barn och föräldrar som har undervisning får vara i bassängen. När "En liten båt" börjar sjungas kan nästa grupp smyga ned i bassängen så att den är redo när gruppen före har avslutat. På så sätt krockar ni heller inte i trappan. 

Tänk på ljudnivån

Om ni står vid bassängen och tittar på en simlektion, tänk då på att prata tyst. Det är mycket störande för barn, föräldrar och siminstruktörer när andra barn och vuxna leker eller samtalar.

Antalet vuxna

Beroende på nivå kan en eller två vuxna vara med barnet i vattnet. Som vuxen räknas en person som kan ansvara för barnet i vattnet. Då måste både mognad och längd vara tillgodosedda.

Från nivå Blåsfisk har EN förälder möjlighet att vara med barnet i vattnet oavsett ålder och vilken bassäng ni simmar i. Detta för att barnet då är såpass självständigt att den andre vuxne inte fyller någon funktion utan mest är i vägen :)